Besök LTH

Till Lund är det lätt att tag sig från hela världen. Det finns förbindelser från två närliggande flygplatser och du tar dig enkelt till Lund med tåg oavsett om du åker inrikes eller kommer från Danmark. Kör du bil ligger Lund i anslutning till både E6:an och E22:an.

LTHs campus i Lund ligger i norra delen av Lund på 20 minuters gångavstånd från Lunds centralstation. (För LTHs campus i Helsingborg se här )

Med tåg

Från Malmö till Lund tar det ungefär 15 minuter med Pågatåg eller Öresundståg. Från Köpenhamns centralstation tar det inte mer än en timme.

För mer information se Skånetrafiken och SJ.

Med flyg

Den största internationella flygplatsen i vår närhet är Köpenhamns flygplats i Danmark (CPH). Mellan CPH och Lund tar det ungefär 50 minuter med tåg.

Till Malmö Airport (MMX) tar det ungefär 40 minuter med flygbuss från Lunds centralstation.

För mer information se Københavns Lufthavn och Malmö Airport.

Med buss

Från järnvägsstationen, Lund C, tar man sig till LTH med Lundalänken, som trafikeras av ett par olika busslinjer och går från Lund C/Clemenstorget via Universitetssjukhuset till Kårhuset (LTH). På dagtid vardagar har Lundalänken ca fyra avgångar i timmen.

Länsbussarna stannar bland annat vid hållplatser på Tornavägen, Sölvegatan och John Ericssons väg, till exempel stannar buss 171. För mer information se Skånetrafikens webbplats.

Page Manager: webbredaktion@kansli.lth.se | 2019-07-23