Skip to main content

Vattenutmaning som leder till Indonesien

– Published 31 January 2013

Sandra Rabow bjuder in till innovationstävling med indonesiskt vattenfokus

Bygg en vattenrenare eller en mobilapp som kan hjälpa indonesiska myndigheter och invånare att mäta vattenkvaliteten. Det är utmaningarna i studenttävlingen Indonesia Design Challenge 2013. Bästa laget vinner en resa till Indonesien i juni. Bakom tävlingen står Rolf Larsson och Sandra Rabow på Teknisk vattenresurslära vid Lunds Tekniska Högskola.

Rent vatten är en utmaning på många ställen i världen. Floden Kapuas på Borneo i Indonesien är över 100 mil lång och är en av de vattendrag som kämpar mot förorening. Genom Indonesia Design Challenge vill initiativtagarna hjälpa till att motverka smutsigt vatten. Med deltagande studenters hjälp ska en mobilapp och en vattenrenare tas fram. I prispotten ligger både en resa till Indonesien och 10.000 kronor.

– Detta är dessutom ett mycket bra tillfälle att tillämpa de kunskaper som man lär sig på universitetet, säger Sandra Rabow.

Tävlingen är öppen för alla studenter på Lunds universitet, även om fokus är på innovationsintresserade studenter från LTH. Ett första informationsmöte kommer att hållas den 20 februari.

Läs mer på http://indonesiastudentcompetition.tumblr.com/