Skånes 16 bästa åttondeklasser i teknik

– Publicerad den 28 February 2011

Skånes 16 bästa åttondeklasser i teknik har utsetts. Den 25 januari så skrev 282 åttondeklasser i Skåne provet i Teknikåttan 2011. Provet består av 15 frågor om teknik och naturvetenskap. 

Efter att proven rättats så står det nu klart vilka 16 klasser som får komma till Lunds Tekniska Högskola fredagen den 11 mars för att delta i regionens åttondels- och kvartsfinaler. Följande åttondeklasser hade bäst resultat och är välkomna den 11 mars.  

Ringsjöskolan 8B, Höör

St Thomas skola 8, Lund

Rutsborgskolan 8A, Bjärred

Nyhemsskolan 8E, Ängelholm

Strandängsskolan 8A, Båstad

Tunaskolan 8B, Lund

Kubikskolan 8B,Helsingborg

Kristianstads Montessoriskola, Kristianstad

Hasslarödsskolan 8B, Osby

Lerbäckskolan 8A, Lund

Björnekullaskolan 8:3,  Åstorp

Degebergaskolan 8A, Degeberga                                   

Emanuelskolan 8C, Sjöbo

Norreportskolan 8C1, Ystad

Sätoftaskolan 8B, Höör

Östratornskolan 8B,  Lund

Dessa 16 klasser kommer den 11 mars att få utse tre klassrepresentanter som skall tävla i åttondelsfinalerna. Klasserna som går vidare där möts senare samma dag i kvartsfinaler. Efter det så kommer det återstå fyra klasser som kommer att få åka hem med varsin hemuppgift för att vid ett senare tillfälle få återkomma till LTH och visa upp sin hemuppgift samt tävla i semifinaler och ev. finalen. De tävlar då om fina pengapriser tillsammans med titeln som Skånes bästa åttondeklass på teknik och naturvetenskap.

Teknikåttan är ingen individuell tävling utan det är klassens snitt resultatet räknas på, men det finns ändå enskilda personer som gjorde lite extra bra ifrån sig. Av årets 5332 deltagare var det ingen som lyckades få alla 15 rätt. Däremot så lyckades sex stycken med bedriften att få 14 rätt. Dessa var.

Jens Lannér, 8A Järnåkraskolan Lund

Peter Hallstadius 8, S.t Thomasskolan Lund

Hans Christian Rosén, 8 S.t Thomasskolan Lund

Kevin Katona, 8B Söderkullaskolan Malmö

Lo Isabel K Andrén 8A Östra torn Lund

David Carlsen 8A Rutsborgskolan Bjärred

Huvudsyftet med Teknikåttan är att väcka intresse för naturvetenskap och teknik bland både flickor och pojkar, stimulera deras fantasi, kreativitet och uppfinningsförmåga samt stärka deras självförtroende. LTH har deltagit i Teknikåttan i 18 år för att uppmuntra elevers och lärares intresse för teknik.