Skip to main content

Pedagogiskt pris till Nina Reistad

– Published 19 October 2012

Universitetets pedagogiska pris för framstående insatser i utbildningen delas i år av docent Nina Reistad, Atomfysik, Lunds Tekniska högskola och professor Karin Rengefors, Naturvetenskapliga fakulteten.

Nina Reistad får priset för ” hennes långsiktiga och systematiska arbete med att utveckla studenternas lärande och läromedel i de utbilningar hon ansvarat för. Hon har också på ett föredömligt och professionellt sätt delat med sig av sina erfarenheter till kollegor. Resultatet av det utvecklingsarbete hon drivit kan avläsas i såväl ett ökat söktryck från studenterna som excellenta utvärderingar.”

Karin Rengefors får priset för ”det pedagogiska utvecklingsarbete hon genomfört inom forskarskolan GENECO. Genom att utveckla doktorandernas professionella nätverk, stärka deras personliga utveckling genom mentorsprogram och ett coachande handledarskap samt genom att utveckla internationella spjutspetskurser har hon vågat prova nya vägar för forskarutbildningen, vilket lett till att forskarskolan blivit en förebild och fått mycket positiva utvärderingar.”

Studenternas pris för utmärkta lärarinsatser i undervisningen tilldelas professor Ronnie Wirestam vid sjukhusfysikerprogrammet, där han bland annat är ansvarig för kurser i magnetisk resonanstomografi (MR). Ronnie Wirestam får priset med följande motivering:

”Ronnies föreläsningar är väl förberedda, strukturerade och följer en klar, röd tråd genom hela kursen […]Det märks att han har ett genuint intresse för vad han lär ut och detta gör att också studenterna tycker om hans ämnen […] Han är oerhört duktig och kan (och vill) förklara det mesta. Om han inte vet, så tar han reda på det! Han förklarar på olika sätt tills man förstår; han upprepar inte bara vad han sagt tidigare […]Utan denna klara struktur och väl förberedda föreläsningar är det inte helt självklart att kurserna skulle kunna en så hög nivå som de i dagsläget gör.”