Skip to main content

Pålsjöäng heter de nya studentbostäderna vid LTH

– Published 19 December 2012

Så här kommer bostadsområdet se ut när det är färdigt. Skiss: Prime Living AB

Pålsjöäng. Det ska det nya studentområdet som just nu håller på att färdigställas på Ole Römers väg heta.

Totalt kom 142 förslag från 82 personer in till namntävlingen. Det vinnande namnet kom från Andreas Birgerson som förklarar namnet Pålsjöäng med att ”LTH ligger utspritt över det som en gång var Pålsjö ängar. Också ett väldigt roligt namn för alla utbytesstudenter då det likt en räksmörgås innehåller alla svenska specialtecken”.

Namnet föll juryn i smaken, och deras vinnarmotivering lyder ”Det vinnande förslaget har en vacker klang med stark förankring till platsen. Varken innovation eller grekisk mytologi utan sitt alldeles egna.”

Priset för det vinnande förslag är ett presentkort på 1 500 kronor på ett möbelvaruhus.

I slutet av november invigdes det första av fem hus på Pålsjöäng. När allt är klart till våren kommer det att vara 200 nya studentlägenheter. Det är första gången som temporära studentbostäder byggs i Lund, något som har blivit möjligt tack vare universitetets kamp för att få blockförhyra bostäder. Akademiska Hus arrenderar ut mark till Prime Living AB, som i sin tur hyr ut bostäderna till Lunds universitet som sedan hyr ut dem till studenter och gästforskare.