Skip to main content

LTH-alumn leder nytt svenskkinesisk FoU-center

– Published 21 February 2013

Det blir den tidigare LTH-studenten Mats Fägerhag som ska leda Volvo Cars och Geelys nya forsknings- och utvecklingscenter, som nu etableras i Göteborg. Mats Fägerhag är för närvarande chef inom Produktstrategi hos Volvo Cars och har tidigare haft olika chefspositioner inom GM och Saab Automobile.

– Geely ska fortsätta att förbättra kvaliteten på sina produkter under de kommande åren och har mycket att lära av Volvo Cars. Vi tror att ett fristående men ändå gemensamt FoU-center med en fokuserad strategi är det bästa sättet att uppnå detta, fortsätter Li Shufu, majoritetsägare och styrelseordförande för Geely – Kinas näst största biltillverkare.

FoU-centret etableras i Lindholmen Science Park i Göteborg och kommer att ha cirka 200 heltidsanställda ingenjörer från Sverige och Kina.

Mats Fägerhag studerade maskinteknik vid Lunds Tekniska Högskola och har tillbringat större delen av sitt yrkesverksamma liv inom fordonsindustrin. Han ledde GM Europas fordonssystemutveckling i Frankfurt, Tyskland, där han ansvarade för utvecklingen av två nya globala modellplattformar. Han anställdes vid Volvo Cars i februari 2012.