Hoppa till huvudinnehåll

Varning för monster i E-huset

– Publicerad den 13 september 2013

Minecraft är ett av världens mest populära bygg- och äventyrsspel. Nu finns E-huset på Lunds Tekniska Högskola modellerat i Minecraft, och är redo för spelare som vill göra ett virtuellt studiebesök. Det gäller bara att se upp för de monster som bor i husets källare.

Syftet med hela satsningen är att uppmuntra unga att lära sig programmering och visa att det finns både kul och utmanande uppgifter för den som vill prova på.

<//header><//aside>

Modelleringen av huset har tagit ett halvår för ett tiotal ungdomar under ledning av Rasmus Regnell och Signe Lagerwall.

– Att bygga E-huset i Minecraft är ett jättejobb, men roligt sådant. Vi ville visa vad ingenjörer gör, nämligen konstruerar och bygger nya grejer. Att genomföra stora konstruktionsprojekt med många deltagare kräver samarbete och planeringsförmåga, både i Minecraft och i yrkeslivet. Detta har E-husbyggarna blivit fått massor av träning i, säger Björn Regnell, professor i datavetenskap vid Lunds Tekniska Högskola

Han har en vision om att modellera fler byggnader på LTH:s campus i Lund och hoppas att andra eldsjälar kan hjälpa till med konstruktionsarbetet.

Lagom till Kulturnatten den 21 september lanseras satsningen på http://crafting.lth.se

– Om man loggar in på servern kan man lösa kluriga uppdrag och via olika portaler ta sig till nya världar, säger Rasmus Regnell, som är son till Björn Regnell.

Anders Frick

Fotnot: I samband med Kulturnatten så arrangeras även ytterligare Minecraftaktiviteter, bland annat ett LAN-party i Stadshallen i Lund i regi av Next Community med Karl McFaul från ESS och bredbandsentreprenören Jonas Birgersson i spetsen.

LTH på Minecraft: http://crafting.lth.se

LTH på Kulturnatten

Next Community och Minecraft