Hoppa till huvudinnehåll

Ulrika Forsgren Högman – ny kommunikationschef vid LTH

Idag hälsas Ulrika Forsgren Högman välkommen till LTH. Hon är ny kommunikationschef och efterträder Lisbeth Wester-Leandersson, som går i pension i juli.

– Publicerad den 1 juni 2016

Ulrika Forsgren Högman var fram till häromdagen kommunikationschef vid Länsstyrelsen Skåne, där hon arbetat under två år och framgångsrikt förnyat organisationens externa kommunikation.

Hur känns det att komma till LTH?

– Det är fantastiskt roligt att vara här, och jag är ju alldeles charmad av LTH. Här finns en sådan spännvidd mellan olika institutioner, och min känsla nu är att både forskningen och utbildningen har en ovanligt direkt koppling till samhällsnyttan. Jag tycker verkligen om vibrationerna här på LTH – den internationella miljön och myllret av studenter. Jag är glad att vara på ett ställe där ny kunskap utforskas.

Vad hann du uträtta som kommunikationschef på Länsstyrelsen Skåne?

– Jag satsade mycket på varumärkesutveckling och att ställa om från reaktiv till proaktiv kommunikation. Genom att strukturera om arbetet kunde vi skapa en kreativ höjd och utveckla nya arbetsmetoder. 

Vad ska du göra nu, här på LTH?

– Idag börjar jag med lite längre möten med medarbetarna på min avdelning för att lära känna dem och höra om deras arbete. Nu vill jag förstås börja med att lyssna och lära mig. Efter en tid kommer vi bland annat att gå igång med en kommunikationsstrategi. Det ska bli spännande att arbeta med samverkan och så kallad branding för ett fantastiskt lärosäte, och jag känner att jag blir del av ett riktigt vasst team där stämningen är mycket god.

Vilka är dina starka sidor i arbetslivet?

– Nyss fick jag feedback från mina tidigare medarbetare och då fick jag höra ”tack för att du vågade göra annorlunda”. Jag är en utvecklare och jag har strategiskt fokus. 

FAKTA / Ulrika Forsgren Högman

Tidigare kommunikationschef vid Länsstyrelsen Skåne.

Startade och drev tidigare företaget Artcom som hade fokus på kommunikation och utvecklingsprocesser. 

Initierade och drev bland annat en inkubatorverksamhet kallad Selfmade och innovationstankesmedjan Leading Ideas. 

Har styrelseuppdrag i STPLN och Coompanion.