Hoppa till huvudinnehåll

Startup Fair ska inspirera studenter att starta eget

Den 20 april anordnas arbetsmarknadsmässan Startup Fair av Teknologkåren vid LTH. Omkring 40 nystartade företag och aktörer som främjar entreprenörskap deltar och ställer ut under mässan.

– Publicerad den 14 april 2016

Startup Fair hålls i år för första gången, och idén kom sig enligt Richard Luong, näringslivsansvarig vid Teknologkåren, av att det saknats ett forum på LTH där nybildade företag och studenter kan träffas och nätverka.

– Teknologkårens arbetsmarknadsdag ARKAD som hålls i november är en av de bästa arbetsmarknadsmässorna i Sverige, men under den deltar i första hand stora företag och vad som saknas är till stor del företag från startupcommunityn. Jag vill visa studenterna vid LTH att en alternativ karriärväg efter studierna är att starta eget företag, säger Richard Luong som också är projektledare för Startup Fair.

Redan har 40 nystartade företag och aktörer som främjar entreprenörskap anmält att de deltar under mässan och ställer ut.

– Intresset har varit stort och det märks att detta är något som efterfrågas av både studenter och startups.

De företag som ställer ut under mässan är allt från studenter som precis startat eget till forskningsintensiva nybildade företag som fått flera miljoner kronor i investeringar. De erbjuder inte bara jobb och exjobb, utan även möjligheter till praktik och deltidsjobb till studenter vid LTH.

Under mässdagen kommer ett särskilt pitchevent att hållas i Kårhusets aula, där varje startup får tre minuter på sig att förklara sin företagsidé och vad de har att erbjuda studenterna. Inspirationen är hämtad från ett pitchevent som hölls i höstas vid Köpenhamns handelshögskola, CBS, och som samlade över 500 deltagare.

Tiina Meri


Fakta / Startup Fair den 20 april

Deltagandet är kostnadsfritt för studenter. Mässan finansieras av LU Innovation System och privata företag.

Tid: 10.00–15.00

Plats: Gasquesalen i Kårhuset, LTH