Hoppa till huvudinnehåll

Mona Forsler, Matematisk statistik, går i pension

Mona Forsler kom till den växande Institutionen för matematisk statistik 1989 eftersom hon hade ord om sig att vara duktig. Institutionen behövde snabbt nya administrativa medarbetare och prefektens personkännedom inom E-huset ledde till ett snabbt telefonsamtal med önskat resultat. Ryktet visade sig vara sant!

– Publicerad den 13 december 2014

Mona är ett gott exempel på att personligt engagemang och ansvarskänsla är mycket mera värt än alla strategiska planer, organisationsplaner, personalplaner, uppföljningsplaner, planplaner, …

Mona är bra på brandkårsutryckningar. Till institutionens historia hör Monas insats vid 15e Nordiska konferensen i Matematisk statistik i augusti 1994. Alla de 225 deltagarna skulle bjudas på välkomstmåltid på Kulturen. Restaurangen hade tagit fel på vecka och stod utan mat och personal. Mona satte fart på alla stans pizzabagare, fick inkallat krögarens kompisar och körde sen till Ica Tuna och fyllde Volvon med sallad och ost. På en timme stod en komplett måltid uppdukad – ingen av gästerna anade något om den katastrof som kunnat drabba dem. 

Mona är också bra på ordning och reda – den gamla tidens sekreterare och prefektstöd. Motsvarigheten inom teatervärlden kallas numera scenograf = spindeln i nätet, som tänker i förväg och tänker på allt som andra glömt bort.

Ett stort tack till Mona för 25 års omsorg om institutionen/avdelningen och dess personal och gäster. Ett speciellt tack för allt stöd till de drygt 50 doktorander som du lotsat i hamn.