Hoppa till huvudinnehåll

LTH-professor i ny tv-serie

Redan i dag kan du "tjuvkika" på en ny tv-serie, Grym kemi, med Ulf Ellervik, professor i organisk kemi på LTH.

– Publicerad den 29 april 2016

TV-serien Grym kemi lovar att i sju halvtimmeslånga avsnitt ta tittarna på en resa bortom kemiska beteckningar och det periodiska systemet och visar att bakom allvaret i kemi ryms både spänning och humor. Ulf Ellervik är programmets expert och programledare är Brita Zackari.

Det första avsnittet av Grym kemi, på temat njutning, sänds i SVT1 den 11 maj kl. 22.00. Samtliga avsnitt i serien kommer finnas tillgängliga på UR Play den 29 april och ämnena som behandlas är njutning, träning, krig, skönhet, droger, sex och brott. Serien avslutas med ett webbexklusivt åttonde avsnitt, Ulfs kemishow.

Det är Ulf Ellerviks första tv-serie, men han har tidigare figurerat i media, som sommarpratare, som expert, i Skavlan och inte minst skrivit flera populärvetenskapliga böcker. Ulf Ellervik menar att tredje uppgiften är viktigt och ger mycket tillbaka.

– Det finns faktiskt flera studier som visar att de forskare som skriver populärvetenskapligt publicerar fler artiklar vetenskapligt än de som inte gör det, säger Ulf Ellervik.

Läs mer i LUM: Populär kemist i ny tv-serie

Här kan du se första avsnittet av Grym kemi