lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Hållbarhetsvecka 23–28 april

2018-04-11

Hållbarhetsveckan är ett återkommande samarrangemang mellan bland andra Lunds universitet och Lunds kommun. Foto: Shutterstock

Skissernas museum i fjol, då LTH-forskare diskuterade "Den klimatsäkra staden". Foto: Tiina Meri

Framtidens städer, hållbar mat och hållbar konsumtion. Det är exempel på teman som genomlyses när Hållbarhetsveckan inom kort inleds i Lund.

Efter förra årets succé som en av vetenskapsveckorna under 350-jubiléet fortsätter konceptet med en temavecka om hållbarhet: 

Studenter och anställda vid Lunds universitet välkomnas, precis som organisationer, företag, allmänhet, att ta del av omkring 50 olika arrangemang där forskare, studenter, politiker, företag, kommuner och viktiga samhällsaktörer samlas för att diskutera globala utmaningar och omställningen till ett hållbart samhälle.

Hållbarhetsveckan är ett tillfälle att diskutera framtidens lösningar, att lära nytt och "nätverka" med personer från olika delar av samhället.

Alla arrangemang är öppna, en del kräver föranmälan. Flera arrangemang börjar bli fullbokade!

Här kan du läsa mer om Hållbarhetsveckan och ta del av programmet.

 

Om Hållbarhetsveckan

Hållbarhetsveckan är ett återkommande arrangemang i Lund där universitet, kommun, föreningar och andra intresserade anordnar en vecka full av aktiviteter på temat hållbar utveckling. 2018 års Hållbarhetsvecka arrangeras 23-28 april.