15

October

Energi i samverkan för en hållbar framtid

Vindkraftverk som står på en stor grön gräsyta.
Hur kan nya energilösningar påskynda hållbar stadsutveckling? Evenemanget äger rum under Framtidsveckan som Lunds universitet anordnar. Foto: Unsplash
Tid: 2020-10-15 10:30 till 12:00 Övrigt

Energifrågan är avgörande för att klara FN:s klimatmål. För att lyckas ställa om till hållbara städer och samhällen behöver vi hitta nya sätt att – genom samverkan – effektivisera, dela och producera energi.

Välkommen att lyssna till en presentation och paneldiskussion om hur elektrifiering och digitalisering snabbar på en mer hållbar stadsutveckling i Sverige, med E.ON och Medicon Village som exempel på hur man kan utnyttja möjligheterna för att skapa ett hållbart energisystem.

Medverkande är Lunds universitet, E.ON, Medicon Village och Future by Lund. Moderator är Anna Evander, strateg och projektledare vid Energikontoret Skåne.

Panel:

  • Fredrik Nilsson, professor Designvetenskaper, LTH
  • Stefan Johnsson, försäljningschef E.ON Energilösningar
  • Erik Jagesten, VD Medicon Village Fastighets AB
  • Peter Kisch, projektledare Future by Lund

Föranmälan krävs – anmäl dig till Lena Leveen vid Lunds universitet för att medverka.

Evenemanget är en del av Framtidsveckan vid Lunds universitet.

Coronainformation

I dessa tider värnar vi speciellt om alla deltagares säkerhet och hälsa och Framtidsveckan följer Folkhälsomyndighetens och regeringens beslut och rekommendationer. Det betyder att det är begränsat platsantal för evenemang som genomförs i fysiskt format. Lokaler och logistik inför och efter evenemang är också anpassat så att möjlighet till avstånd kan erbjudas. Vi uppmanar alla som känner minsta symptom på förkylning eller annan sjukdom att stanna hemma!Om händelsen
Tid: 2020-10-15 10:30 till 12:00

Plats
Medicon Village, Sharience i The Spark, Scheeletorget 1

Kontakt
jessika [dot] sellergren [at] design [dot] lth [dot] se

Spara händelsen till din kalender