lu.se

Programvaruportalen LUCAS

Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

Internet of Things hackathon

2015-04-10

Just nu pågår Nordic Internet of Things Hackathon 2015 – en kombinerad utvecklings-, tävlings- och inspirationshelg för programmerare med syftet att skapa en lösning för energismarta hem och framtidens smarta transportlösningar.

Detta hackathon pågår 10-12 april 2015 på Mobile Heights Center och fem lag deltar. Ett lag är från Sverige, övriga kommer från Italien, Rumänien, Finland och USA. Lagen ska bland annat utveckla lösningar som minskar energiförbrukningen och få apparater i hemmet att prata med varandra. Dessutom är kravet att tekniken ska vara rolig att använda. Här är tekniken som är tillgänglig för lagen.

– Jag ser fram emot alla spännande lösningar som kommer att presenteras på söndag, säger Sten Minör, innovationsdirektör vid MAPCI och en av de som sitter i bedömningsgruppen.

Ordet ”hackathon” är en ordlek med ”hack” och ”marathon”, där "hack" används i dess betydelse av lekfull, utforskande programmering och ”marathon” indikerar att det hela håller på länge – oftast minst 24 timmar, eller under en dryg helg som i fallet med Nordic Internet of Things Hackathon 2015.

Apropå Internet of Things – missa inte den 23 april, då det arrangeras dubbla seminarium i ämnet.

Läs mer:

http://nordiciothackathon.com/

http://www.facebook.com/nordiciothackathon