Hoppa till huvudinnehåll
Händer på dator. Foto.

Tekniskt basår

Förberedande utbildning  •  1 år

LTH på Campus Helsingborg

LTH finns inte bara i Lund. Om du studerar till högskoleingenjör är din utbildningstid förlagd till LTH Ingenjörshögskolan i Helsingborg, som hittas på Lunds universitet, Campus Helsingborg.

Campus Helsingborg är en lärplats för många olika utbildningar där LTH Ingenjörshögskolan är en central del av verksamheten. Närmare 4 000 studenter läser här under ett och samma tak, vilket är cirka 10 procent av Lunds universitets studenter.

Campus Helsingborg präglas av gränsöverskridande utbildning och forskning i nära samverkan med företag och organisationer.

Lunds universitet, Campus Helsingborg

LTH Ingenjörshögskolan

Studentliv och boende 

Som student vid Lunds universitet, Campus Helsingborg får du mycket studentliv. Förutom allt engagemang i Helsingborg finns aktiviteter i Lund, Malmö och Köpenhamn alltid runt knuten.

Livet som student på Campus Helsingborg

Helsingborg

Helsingborg är en av landets större städer med mer än 140 000 invånare i kommunen. Staden ligger alldeles vid havet med strandpromenaden inom nära räckhåll. Några minuters promenad bort från Campus Helsingborg finns centralstationen Knutpunkten med tåg, bussar och färjor.

Hamn. Foto.