Träffa LTH

Delta på digital studentmässa

Vill du veta hur det är att studera på LTH och få reda på mer om våra utbildningar? 
I år kan du, oavsett vart du bor, prata med våra studenter och studievägledare på SACO:s digitala studentmässa. 

Välkommen till LTH:s monter där du kan få hjälp med att välja utbildning och få svar på dina frågor. I montern kan du delta i webbinarium, chatta och vara med i zoommöten med studievägledare och studenter. 

Mässan pågår 24-27 november. Studentmässan är öppen för alla och anmälan görs online på SACO:s webbplats. Många skolor gör en gemensam gruppbokning men du kan även göra en individuell bokning.

SACO:s digitala studentmässa

Ställ frågor till en LTH-student

Om du undrar hur det är att studera på LTH är du välkommen att kontakta en student! Ställ frågor till en student om exempelvis undervisningen, LTH:s campus eller vardagslivet.

Fyll i formuläret så förmedlar vi kontakt till den student som kan svara bäst på just dina frågor. Våra studenter svarar via exempelvis e-post eller Skype - du och LTH-studenten kommer själva överens om vilken digital väg för kontakt som passar bäst.

Anmäl ditt intresse

Träffa LTH-studenter på Instagram

På vårt Instagramkonto @LTH_lunduniversity visar våra studenter upp sin vardag och svarar på dina frågor om hur det är att plugga på LTH. Inga frågor är för små eller stora!

Träffa LTH-studenter på Instagram

Skugga en student

Om du undrar hur det är att studera på LTH kan du "skugga en student". Det innebär att du under en dag följer med en av våra studenter. Du får vara med på undervisningen, får en rundvandring på LTHs campus och får se studentens vardag.

På grund av corona tar vi enbart emot personer som bor eller för tillfället befinner sig i närregionen. För er som bor längre bort rekommenderar vi kontakt med en student istället.  

Du kan skugga en civilingenjör, arkitekt, industridesigner eller brandingenjör (på LTHs campus i Lund).

Anmäl ditt intresse

LTH kan erbjuda max ett tillfälle per person. Du ansvarar själv för resa, boende och mat. Bor du i närheten så gör som många av våra studenter – ta med din egen matlåda eller köp din lunch på någon av de restauranger som finns i närheten. Stäm av med din kontaktstudent som kan ge dig tips utifrån dina önskemål.

Innan du kommer tänk på att kolla med din gymnasieskola så att du är försäkrad. Har du gått ut gymnasiet så tänk på att du har en egen hemförsäkring som gäller

Under tentaperioder och lov kan det vara svårt för våra studenter att ta emot besök.

Schema för kommande teminer

Digital Ekodag

Hade du tänkt vara med på ekodagen som studenterna anordnar? I år blev dagen inställd men du kan bli inspirerad och ta del av några programpunkter här istället:

Ekodagen 2020 på W-sektionens webbplats 
 

Sidansvarig: webbredaktion@kansli.lth.se | 2018-12-14