lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Studentintervjuer

Erik Svedberg

Det bästa med LTH är gemenskapen, både bland studenterna och med lärarna. De flesta kurser drivs av personer som verkligen brinner för det de undervisar i. Många kurser anpassas efter studenternas behov/krav istället för att någon rigid stofil lärare säger att vi ska ”göra som vi alltid har gjort”.

Det bästa med utbildningen är verklighetsförankringen. Själv har jag lite svårt med att greppa allt för mycket teori utan vill istället se hur man praktisk arbetar med det vi lär oss. Många av kurserna på risk har som tur är många gästföreläsare som arbetar inom de områden vi läser. Detta gör att man som student kan ställa frågor hur det fungerar ”i verkligheten”.

Precis som nästan alla andra som ska börja plugga hade jag ingen aning vad jag ville utbilda mig till. Jag visste dock att jag ville köra en ”traditionellt” gedigen utbildning: typ jurist, läkare eller civilingenjör. Läkarutbildningen hade jag inte betygen till och jurist verkade tråkigt så det fick bli ingenjör. Sen visste jag även att jag ville bo i en studentstad samt läsa om miljö så då var det antingen Lund eller Uppsala. Lund låg bättre till rent geografiskt. Med facit i hand hade jag inte kunnat välja bättre, varken stad eller utbildning.

Carl Pettersson

Linnea Lundby

 

 

 

Sophie DavidssonMarcus Åberg

Det bästa med utbildningen är att det är en bred utbildning. Utbildningen är anpassad för alla studenter då det är många valfria kurser så man kan anpassa inriktningen efter eget intresse. Att sedan föreläsarna sitter med stora mängder kunskap som de är ivriga att dela med sig av gör inte det hela mindre motiverande!

Det bästa med LTH är att det finns så många engagerade studenter som är med och utvecklar samarbetet med lärarna och försöker förbättra kursuppläggen så att det är aktuella. De kursansvariga lärarna tar hänsyn till våra åsikter och vi får på så sätt vara med och anpassa kursupplägget till viss del. Jag vill även lyfta fram att sammanhållningen mellan klasserna och de olika sektionerna är riktigt bra, man trivs och det har aldrig varit tråkigt att gå till undervisningen på dagarna.

Robin Zetterlund

Det bästa med LTH är nog gemenskapen med både lärare och andra studenter. Det är lätt att umgås och träffa vänner även bland studenter på andra program.

Den största fördelen med utbildningen är att den ger en bred bas med möjlighet till varierande arbetsuppgifter i mitt framtida yrkesliv. Dessutom tror jag att en civilingenjörsexamen generellt innebär goda arbetsmöjligheter internationellt.

Riskhantering tycks vara ett växande marknadsområde och jag känner att utbildning väl kompletterar mina grundläggande studier på brandingenjörsprogrammet. När jag påbörjade mina universitetsstudier hade jag egentligen ingen aning om att civilingenjörsprogrammet i riskhantering ens existerade. Efter att ha tagit tillfället att åka till Australien för ett praktikår som brandkonsult såg jag mer av potentialen med riskhantering. Intresset för utbildningen växte fram och jag bestämde mig till sist för att slutföra mina studier på civilingenjörsprogrammet i riskhantering.