Sandy Koleszars stora intresse för mat var det som lockade henne till att söka sig till LTH:s högskoleutbildning i Livsmedelsteknik. Hon har sedan tidigare en bakgrund inom hotell- och restaurangskolan i Köpenhamn, där hon gjorde en fyraårig lärlingsutbildning.
– Utbildningen i Köpenhamn var väldigt hektiskt och gav mig sedan ett ännu mer hektiskt liv. Att jobba på restaurang tog nästan all min vakna tid och jag kände att jag nästan aldrig hade tid att umgås med familjen. Det fick mig att söka till Malmö skolrestauranger där jag arbetade i några år, men kände ganska snabbt att jag kunde göra så mycket mer än att bara ”laga mat varje dag”. Mitt mål var att jobba med mat, men på något annat sätt som kan förändra världen, om än bara lite grann, men utanför köket!
Det var Sandys chef på Malmö skolrestauranger som själv gått utbildningen som uppmuntrade henne till att söka.
– Hon såg på mig att jag ville göra något mer än att bara vara kvar i köket. Hon rådde mig att söka och jag kom in. Utbildningen är väldigt bred och jag lär mig något nytt varje dag. Att gå tillsammans med likasinnade och utbyta erfarenheter och kunskaper är väldigt givande. Vi gör även väldigt många studiebesök hos företag vilket är superkul. Du som vill ha en förändring i arbetslivet inom livsmedelssektorn eller känner att ”wow, tänk vad coolt det hade varit att jobba som produktutvecklare och få fram nya produkter som sen går att köpa i affären” – go for it! Livet är för kort för att vela. Ålder är inget som borde hålla dig tillbaka, åldersspannet i vår klass är mellan cirka 21–55 år. Dessutom så behövs det fler som jobbar inom sektorn och denna utbildning finns enbart här, vilket ger dig en fördel på arbetsmarknaden.