Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du studerar en eller två terminer vid ett av LTHs partneruniversitet. Varje år skickar LTH ut över 350 studenter på utbytesstudier vid något av våra partneruniversitet.

LTH har utbytesavtal med universitet världen över - det skiftar dock från år till år vilket universitet du kan söka till. 

Viktiga datum

Ansökningsperiod för LÅ 2021/2022: 1 oktober till 6 november 2020, kl 12:00

Ansökningsperiod för LÅ 2021/2022 Andra chansen: 1 till 15 februari 2021, kl 11:59 

Sökbara universitet HT20

Sökbara universitet HT20 (xls, 80 kb)

På The University of Queensland är endast utbyte under vårterminen 2022 möjligt. (Uppdaterat 2020-10-21)

På Nanyang Technological University är all inkommande mobilitet från LU inställd under höstterminen 2021. (Uppdaterat 2020-11-05)

Presentationen från informationsmötet 1 oktober om ansökan till utbytesstudier inför läsår 2021/2022

Presentation ansökan till utbytesstudier inför läsår 2021/2022 (pdf, 5602 kb)

 

Comillas Pontifical University i Madrid

Comillas Pontifical University i Madrid

ICAI, Escuela Técnica Superior de Ingeniería är en av de största fakulteterna vid Comillas Pontifical University i Madrid och det är där LTH-studenter läser sina kurser. Universitetet ligger centralt och klasserna är små jämfört med hur det ser ut vid LTH.

Terminen startar första veckan i september och i samband med terminsstart organiserar universitetet en Orientation Day för alla inkommande utbytesstudenter på campus. Detta är ett ypperligt tillfälle att bekanta sig med universitetet, få koll på hur det fungerar med kurser och lära känna andra studenter. Genom engagemang i olika studentaktiviteter som erbjuds via universitetet kan du snabbare förbättra spanskan och hitta nya vänner.

Under de två första veckorna på terminen kan du prova på dina kurser och byta vid behov och det är först när du är på plats som du kan fastställa din slutgiltiga studieplan. Vid Comillas Pontifical University läser du alla dina kurser parallellt och alla kurser har mid term exam och final exam.

Även om de flesta kurser ges på spanska finns ett stort utbud av kurser på engelska. Behöver du fräscha upp eller finslipa dina språkkunskaper finns möjlighet att läsa en spanskkurs (5 ECTS credits) som löper parallellt under hela terminen och du nivåbestäms utifrån ett on-linetest.

Universitetet erbjuder inget boende på campus men det finns många alternativ beroende på hur du vill bo! 

En fördel med att åka på utbyte inom Europa är att du har rätt till Erasmus+ stipendium under ditt utbyte. Du kan söka studiemedel hos CSN för utbytesstudier och det finns även möjlighet att ta merkostnadslån.  

Information om Comillas Pontifical University (Comillas hemsida)

Sidansvarig: outgoing@lth.lu.se | 2020-08-25