lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Studentintervjuer

Anna Lissborg

Att börja på LTH är bland det bästa jag gjort. Den gemenskap och känslan som genomsyrar sektionerna och kåren är svår att hitta. Jag läste samhällsprogrammet på gymnasiet men insåg snabbt att jag ville läsa en teknisk utbildning. Därför tillbringade jag ett år på att komplettera diverse kurser och sen kom jag in. Vilket program jag skulle välja på LTH var inte ett lika självklart val, men InfoCom blev det och det har jag inte ångrat.

LTH ligger bra placerat i Lund och har en gedigen kontakt med näringslivet med diverse företagsevent och arbetsmässor. Utbildningen är väldigt bra, och det finns fullt med intressanta och relevanta kurser inom programmet. Många lärare är väldigt duktiga och uppskattas mycket av eleverna och det är en bra miljö att studera i.

InfoCom har även Kinainriktningen vilket kan starkt rekommenderas för de som vill läsa utomlands och uppleva en annan kultur en termin.

Jag valde att läsa till civilingenjör för att det är ett spelkort till en bred arbetsmarknad och jag får läsa kurser jag tycker är kul, kan det bli bättre?

Cecilia Fagerros

Jag ville studera i en studentstad och Lund hade en utbildning som passade mig. Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av teknik och datorer. Detta gjorde att jag valde teknikprogrammet med inriktning datateknik i gymnasiet, liksom information- och kommunikationsteknik på LTH.

Utbildningen är en blandning av programmering, informationsöverföring, användbarhet och de grundläggande civilingenjörsutbildningskurserna.

Jag skrev min masteruppsats på Sony Mobile Communications i Lund. Där hittade jag användare från hela världen och kartlade hur de interagerade med en av Sonys applikationer. 

Jesper Funk

För att vara ärlig så var det bara slumpen som gjorde att det blev LTH och InfoCom. Jag är dock väldigt glad att det blev just InfoCom då mycket av det vi lär oss känns relevant för framtiden och det har varit en bra stämning bland kursarna i och med att det är ett ganska litet program. Utöver allt intressant man lär sig är det också mycket kul som händer utanför studierna på LTH.

Innan jag började plugga visste jag knappt vad utbildningen handlade om och jag tror det är svårt för många att tänka sig in i hur en arbetsdag för en civilingenjör inom InfoCom ser ut. Det tror jag är just för att det kan se så olika ut beroende på vad man vill göra. Det är en bred utbildning som ger en bra inblick i kopplingen mellan teknik och människa och hur viktigt det är att förstå människors behov för att kunna skapa bra produkter.

Nu är jag snart klar med mitt sista år och när jag träffar personer ute i yrkeslivet blir jag ständigt påmind om vilket stort intresse det är efter personer som har pluggat just det vi gör på InfoCom. "Du kommer ju ha svårt att hitta jobb" brukar folk säga ironiskt samtidigt som de svär lite över varför teknik ska behöva vara så onödigt krånglig. Och det är just det, ska teknik verkligen behöva vara så krånglig? Det viktiga är att förstå vem som ska använda en viss produkt för att kunna göra det lättare för just dem och det är det vi gör på Infocom.

Och en sista kommentar; ta chansen att hoppa på Kinainriktningen. Att plugga en termin i Kina var hur häftigt som helst.