lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Utbytesstudenter berättar

Johanna Bolander, Bioteknik

Utbytesstudier på Vrije Universiteit Brussels, Belgien
Att läsa som ERASMUS-student i den europeiska huvudstaden Bryssel har för mig inneburit flera värdefulla kontakter världen över, både på ett personligt och professionellt plan. Studierna på VUB har hållit hög kvalitèt genom att undervisningen sker i små studentgrupper och med engagerade föreläsande professorer som även är aktiva inom aktuell forskning. Det allra bästa med mitt år får dock ses som det faktum att jag blir kvar i höst för att skriva mitt examensarbete vid en av mina professorers labb, Laboratorium for Skeletal Diseases and Joint Disorders vid K.U Leuven.

Andreas Fredriksson, Industriell ekonomi

Utbytesstudier på Universidad de los Andes, Colombia
Colombia är ett underbart land, med en verklighet som i väldigt hög grad är annorlunda från hur den porträtteras i västerländsk media. Människorna är de trevligaste som jag någonsin träffat, och gör sitt yttersta för att du som utlänning skall känna dig välkommen och kunna ta del av och njuta av det som landet har att erbjuda.

Eric Johansson, Maskinteknik

Utbytesstudier på Universidad Simón Bolívar, Venezuela
Mitt år i Venezuela gav mig oförglömliga upplevelser. En fantastisk natur, underbara människor och en president som gör precis som han vill gjorde min vistelse minst sagt spännande. Vi var endast 12 utbytesstudenter, och vi blev väldigt bra omhändertagna på Universidad Simón Bolívar.

Sebastian Irminger Street, Väg- och vattenbyggnad

Utbytesstudier på Universidade Federale de Rio de Janeiro, Brasilien
Att vara utbytesstudent är inte bara en dans på rosor, utan kommer stundtals att vara en tuff upplevelse. Det är dock just detta, att du tas ur din trygga vardag och landar på en plats du till en början inte förstår, som gör utbytet till en både spännande, rolig och otroligt lärorik tid. Räkna med att återvända till Sverige med minnen, erfarenheter och kunskap om dig själv du aldrig hade kunnat få om du valt att stanna hemma.

Alexandra Thorn, Bioteknik

Utbytesstudier på TU Graz, Österike
Mina utbytesstudier gav mig otroligt mycket inspiration och glädje! Att jag klarade mig själv i ett främmande land stärkte mitt självförtroende och att studera på ett annat sätt än hemma var lärorikt. Det bäst var alla resor jag gjorde med andra utbytesstudenter vilket resulterade i nya vänner över hela världen.

Ulrika Wendel, Bioteknik

Utbytesstudier på Landbouwuniversiteit Wageningen, Nederländerna
Utbildningen var på hög nivå. Undervisningen liknade den jag är van vid i Sverige och var lätt att förstå eftersom alla pratade bra engelska. Under mitt år utomlands mötte jag människor från hela världen. Jag lärde mig mycket om andra kulturer, men även om min egen. Beslutet att vara utbytesstudent ångrar jag inte en sekund.