lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Program 2018

Onsdag 18 april 2018

Under onsdag förmiddag kommer ni att anlända till Lund och dagen inleds med en mini-mässa med utbildningarna som erbjuds på LTH. Därefter bjuds ni på lunch av Alfa Laval som även kommer att prata lite om vad de gör och vad en ingenjör kan jobba med hos dem.  Efter lunch kommer internationella avdelningen, kåren och rektorn att berätta om LTH och vad de har för roll. 

På eftermiddagen fyller vi på energin med fika, sponsrad av VA Syd. Därefter blir det lekar och sedan föreläsning av Martin Hell och Maj Stenmark. Ni blir sedan upphämtade av er fadder och går hem för att göra er iordning inför kvällens sittning på campus. Sittningen styrs i år av E, M och V sektionerna och avslutas ca kl 21. Efter sittningen får ni gå hem och vila inför kommande dagar.

Torsdag 19 april 2018

Morgonen inleds med frukostbuffé på Moroten & Piskan i kårhuset, där ni äter tillsammans med faddrar, sektionsansvariga och projektgruppen. Därefter står laborationer på schemat. Årets laborationer handlar om spännande frågeställningar som; Vad är ljud och hur uppstår det? Hur bygger man en bro? Varför bryter vi benen? Varför är det lättare att cykla utan att hålla i styret med en gammal damcykel än med en modern mountainbike? Hur bygger man bilar snabbast, enklast och utan fel? Ni kommer även att få prova på att löda ihop en egen reaktionstestare.

Lunchen kommer vi att äta på nation, något som man som student i Lund gör lite då och då. Detta är också en möjlighet att se hur den verksamheten ser ut – kanske är det du som är engagerad och lagar lunch där om några år? Även eftermiddagen ägnar vi åt ett sista laborationspass och sedan föreläsning med Ulf Ellervik. Efter föreläsningen bjuder Sony på fika.  Sedan ska ni få höra om vad en ingenjör kan syssla med på Axis och hur deras verksamhet ser ut. När kvällen kommer är det dags för gasque, det vill säga en trerättersmiddag med underhållning. 

Fredag 20 april 2018

Även denna dag inleds med frukost på Moroten & Piskan. Därefter väntar en workshop och lek/laboration på Vattenhallen. Lunchen bjuder Skanska på och de kommer även berätta om vad man som ingenjör kan göra hos dem. Därefter väntar tyvärr tågresan hem, men förhoppningsvis är ni då laddade att återkomma för att läsa till civilingenjörer! 

Programfoldern 2018