Information till deltagare

Välkomna till Her Tech Future 2020

Hej!

Vi tycker att det är jätteroligt att just du vill delta i Her Tech Future! Vi vill hälsa dig välkommen till tre spännande, lärorika och inte minst roliga dagar. Vårt mål är att få dig att häpna över de många möjligheter som de tekniska utbildningarna har att erbjuda.

Nedan följer lite matnyttig information inför resan:

Du kommer att bli tilldelad en kvinnlig fadder som kommer att kontakta dig i god tid före resan, dock senast en vecka innan evenemanget. Under din vistelse i Lund kommer du och ytterligare en deltagare att övernatta hos er fadder. Din fadder kommer att berätta om allt som du behöver veta om livet på LTH och se till att du hittar till och från aktiviteterna.

Du eller din skola bokar själv tågbiljetterna till och från Lund. LTH står för allting annat. Kl. 9.00-10.00 onsdagen den 1 april anländer du till Lunds Central där du möts av din fadder. Alla samlas sedan på stationshusets framsida där det kommer att finnas väl synliga skyltar. Sedan tar din fadder med dig till LTH där äventyret börjar.

Under de följande dagarna kommer du att gå på intressanta föreläsningar, roliga fester och spännande laborationer. Trevliga överraskningar och liveband väntar under kvällen. Tänk gärna på att ta med dig något lite finare till det mer festliga tillfället (Gasquen), en klänning, kjol eller finare byxor. En del kan behöva ta med sovsäck och liggunderlag, din fadder kommer att informera dig om alla detaljer.

Du kommer att återvända hem med god kunskap om vad det innebär att studera till civilingenjör och vad man kan göra efteråt. Vi kommer att göra vårt yttersta för att du har roligt under tiden och blir väl mottagen.

Eventet är slut efter lunch fredagen den 3 april.

Vad ni som åker på "Her Tech Future" ska tänka på:

  • Glöm inte att ange allergier eller specialkost (såsom vegetarian, -fläsk, laktos men även t.ex. pälsdjur) och vi vill gärna veta om allergierna är luftburna. Meddela även er fadder om det är något särskilt denna ska veta, t.ex allergispruta/diabetes mm.
  • Ni ska vara på eventet under hela tiden eventet pågår. Det vill säga ni ska sova hos er fadder även om ni vanligtvis bor i Lund med omnejd och ni ska inte försvinna iväg på annat håll.
  • Ha bra skor då ni kanske behöver gå mellan skolan och din fadders hem och stationen.
  • Våga fråga din fadder och andra under eventet! Folk tycker bara att det är roligt att få berätta och prata!
  • Säg till om det är något du är orolig över eller om något känns fel så försöker vi hjälpa dig.

Möt några kvinnliga LTH-studenter

Sidansvarig: webbredaktion@kansli.lth.se | 2019-02-08