lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Samtal om Max IV och ESS under årets sista vetenskapsvecka

2017-10-16

Hur ser universitetens framtid ut? Vilken forskning och utbildning möter kommande generationer? Och hur hållbart är egentligen Lunds universitet? Jubileumsårets sista vetenskapsvecka är här!

Följ med på en vecka med debatter och föreläsningar om högre utbildning, forskning och framtidens infrastrukturer. Det blir samtal om Max IV och ESS, men bjuds även på en utställning, naturvetenskaplig supershow, ett "cookalong" och avtäckning av jubileumsskulptur.

Här kan du ladda ned programmet för vetenskapsveckan Framtidens universitet 16-22 oktober.

 

Utvalda evenemang under veckan:


Jubileumsträff på Grand Hotel 16 oktober kl. 17:00-19:00

Alla som varit engagerade i jubileet är hjärtligt välkomna till mingel på Grand Hotel den 16 oktober. Välkomna är såväl engagerade evenemangsdeltagare som föreläsare och organisatörer. Under kvällen föreläser biologen Marcus Stensmyr om lukt och mat och utställningen Från mikrokosmos till kosmos har premiär.

 

Avtäckning av jubileumsskulptur i Lundagård 21 oktober kl. 14:00-14:30

En ny skulptur är redo att avtäckas utanför Palaestra et Odeum på Universitetsplatsen. Formgiven av konstnären Charlotte Gyllenhammar avtäcks den av Jesper Svenbro, en av de Aderton i Svenska Akademien, lördagen den 21 oktober. Skulpturen symboliserar 350 år av forskning och utbildning. Avtäckningen är öppen för alla! 


Invigning av det digitaliserade Ravensbrückarkivet – Folkmordets ögonvittnen, 20 oktober kl. 14:00-16:30

Ravensbrück var under andra världskriget ett koncentrationsläger främst för kvinnor och barn. Under krigsåren fördes drygt 130 000 fångar dit. Deras upplevelser och lidanden finns dokumenterade för eftervärlden i ett världsunikt arkiv vid Universitetsbiblioteket i Lund. Evenemanget den 20 oktober uppmärksammar en forskningsresurs av stor internationell betydelse, detta med inbjudna gäster och talare, visningar av originaldokumenten och en presentation av webbportalen.

Välkomna!