lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Friska fläktar och farliga partiklar

2017-11-06

Jubileumsåret är snart till ända och den 8 november äger står LTH för sista gången värd för den uppskattade jubileumskursen. Föreläser gör Christina Isaxon, Designvetenskaper. Foto: Håkan Kogg Röjder

Så har det blivit dags för det sista av jubileumskurstillfällena på LTH. Christina Isaxon vid EAT, Designvetenskaper, håller den 8 november kl 19-20 en jubileumsföreläsning i Aulan på Kårhuset.

Varje kubikcentimeter av luften omkring oss – utomhus och inomhus – innehåller tusentals partiklar, alla för små att kunna ses med blotta ögat. Var kommer dessa partiklar ifrån och vad händer när vi andas in dem?

Datum: Onsdag 8 november

Tid: 19.00-20.00

Plats: Aulan i Kårhuset på LTH


Välkommen!

 

Läs mer på:

http://www.lu.se/event/jubileumskurs-friska-flaktar-och-farliga-partiklar


Om Jubileumskursen

Lunds universitet fyller 350 år och kommer att fira detta mellan december 2016 och januari 2018. Ett av de många arrangemang som kommer att organiseras är vår årslånga Jubileumskurs. Kursen ger en unik inblick i universitetets breda forskning samt lyfter fram vetenskap på ett underhållande sätt. Kursen är öppen för alla och kommer att ske på vardagskvällar, med några få undantag, mellan 19.00-20.00 på olika platser i Lund samt vid speciella tillfällen i Malmö.