lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Venture Cup Syd - deadline affärsplan 30 januari 2007

Det är ju omöjligt att avgöra vad framgång enbart beror på men Lund har gjort ett uppsving med dryga 20 bidrag från föregående år (mycket i Venture Cup sammanhang). Det tycker vi är mycket positivt! En del i detta VET vi har att göra med synligheten. Både bästa studentidé samt en av de tio vinnarna är en student från Lund!!! Mycket roligt tycker vi! Om ni vill veta så ser vinnarfördelningen ut så här…

 

Vinnarna utan inbördes ordning:

 

ResQU- snabb och effektiv sökning av lavinoffer (bidrag från LUND!!!)

ResQU tillhandahåller utrustning för snabb och effektiv sökning av lavinoffer. Genom vår teknik minskas dödligheten vid lavinolyckor. Affärsidén bygger på att vi hyr ut utrustning till en väldefinierad grupp av bl a liftoperatörer och räddningstjänst.

 

Skeppareskolan.se (bidrag från LUND!!!)

Skepparskolan.se hjälper privatpersoner i Sverige, via en egenutvecklad interaktiv utbildningsplattform med vidhängande marinportal på Internet, med utbildning inom nautisk kompetens så att de enklare, billigare och roligare än existerande utbildningsvägar kan höja sin utbildningsnivå.

 

Ekobalans AB (bidrag från LUND!!!)

Ekobalans är verksamma inom området för restproduktshantering.

 

Market Sweet Spots (bidrag från LUND!!!)

Vår affärsidé är att utveckla och sälja system för trådlös distribution av interaktiv reklam för mobiltelefoner och andra handhållna medier – vi levererar mobil reklam och marknadsföring.

 

Genedata viewer (bidrag från LUND!!!)

To provide our customers with a world class data analysis tool, that lets the user (researcher) analyze and visualize very large (more than 1000 samples by 100,000 variables) and complex data sets in real time with unique interactivity and speed using a normal PC.

 

Den moderna nödraketen… student från Lund!

Målet är att förse båtlivet i norden med en modern motsvarighet av dagens nödraket. Den moderna nödraketen kommer att fungera i alla väder och igenom alla hinder. Tack vare en allt mer tillgänglig teknik kan den inbyggda nödsändaren hjälpa de närmast berörda att snabbt och effektivt finna den nödställde.

 

Naked Juicebar

The core products offered by Naked Juicebar include freshly made juices and smoothies, a unique new concept of freshly made soups, and healthy hot drinks. A "kick" of vitamin or herbal supplements can be added for extra health benefits. It's a fast grab and go business tailored for shopping centres.

 

Redo' ya hAiR

Vi har omvandlat en anrik tjänst som traditionellt utförs av frisören. Vi har omformat och förpackat tjänsten i ett nytt och modernt produktutförande i form av en vara. Vår affärsidé är att utveckla, paketera och förse marknaden med årliga beskrivande kollektioner av håruppsättningar.

 

Kosmetisk laser för konsumentbruk

Utveckling, produktion och försäljning av kosmetisk laser för konsumentbruk

 

WindPal

Windpal tillverkar billiga, effektiva, högkvalitativa och miljöanpassade vindkraftverk med kringprodukter till företag, kommuner, landsting och privatpersoner.

 

Pris för bästa studentidé

Den moderna nödraketen
(bidrag från LUND!!!)

Pris för bästa idé baserad på en tjänst

Skeppareskolan.se
(bidrag från LUND!!!)

Det är bara att sträcka på sig! Lund tar sin plats, låt det fortsätta så!!