lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

LTH-professor blir hedersprofessor i Kina

Bengt Sundén, professor i värmeöverföring på LTH, har utsetts till hedersprofessor vid det prestigefyllda Xi’an Jiatong Unversity i Kina.

Bengt Sundén är sedan flera år en aktiv och internationellt framgångsrik forskare inom sitt område. Det kinesiska universitetet anser att han besitter den kompetens som de behöver för att snabbt kunna utvecklas till ett ledande universitet inom värmeöverföringsprocesser av betydelse för utveckling av hållbara energisystem.

– Hedersdoktor är ju vanligen en passiv titel medan förväntningarna på en hedersprofessor är mer aktiva. Därför kommer jag sannolikt att vara i Xi'an minst en gång om året, med resor och uppehälle bekostat av Xi'an Jiaotong University. Forskare och doktorander därifrån kommer sannolikt hit regelbundet också, berättar Bengt Sundén.

Xi’an Jiatong Unversity, som är ett av Kinas högst rankade universitet, är beläget i Xian som var Kinas huvudstad under några dynastier och ett mycket kulturrikt område. Det ligger i provinsen Shaanxi sydväst om Peking (Beijing).

Bengt Sundén, Värmeöverföring LTH blir hedersprofessor vid Xi'an Jiatong University i Kina Läs pressmeddelande