lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Rektors blogg: Campus fullt av liv igen!

2017-08-31

Efter en lugn sommar i Lund och på LTH är det fullt av liv igen. Studenter överallt och det sprudlar av aktivitet. Under de senaste två veckorna har jag haft nöjet att välkomna LTH:s nya studenter i både Lund och Helsingborg. Lika roligt varje gång när man riktigt känner förväntningarna och spänningen i luften.

När jag hälsar välkommen försöker jag ge en känsla av varför studenterna har kommit rätt. Varför LTH är Sveriges bästa tekniska högskola (en något subjektiv bedömning). Varför LTH är stället där det händer!

Jag har berättat om forskning i världsklass såsom världsrekord i datahastighet för 5GScanOat – vårt nya havrecentrum, forskningsprogrammet STEPS om biobaserad plast, Google som investerar 120 miljoner svenska kronor i företaget glō som kommer ur vår framgångsrika nanoforskning. Inget dåligt track record! Jag har vidare pratat om studentinnovation: "rymdduschen" från Orbital Systems, Hövding och bananmjöl. Det är så otroligt roligt med den bredd LTH kan uppvisa, speciellt tillsammans med resten av Lunds universitet!

Läs hela Viktor Öwalls blogginlägg här