Hoppa till huvudinnehåll

Nominering till Universitetskollegium

– Publicerad den 6 februari 2012

Ett Universitetskollegium ska utses inom Lunds universitet för att fullgöra uppgiften som valberedning/samrådsgrupp vid processen att utse rektor, prorektor för Lunds universitet och genom val utse lärarrepresentanter i universitetsstyrelsen.  Ledamöterna ska utses genom val.  Mandat perioden för kollegiets ledamöter är tre år, 2012-03-31 – 2015-02-28.

Lunds tekniska högskola (LTH) ska utse 6 ledarmöter varav fem företrädare för vetenskapligt eller konstnärligt kompetenta lärare och en företrädare för övriga anställda (här innefattas även adjunkter). Krav om jämställdhet (40/60%) gäller för valet.

Röst- och nomineringsberättigade vid val av ledamöter till universitetskollegiet är anställda vid Lunds universitet vilkas anställning omfattar minst 50 procent av heltid och som är förordnade tillsvidare eller har förordnande som omfattar minst två års sammanhängande anställning. Doktorander med doktorandanställning är dock inte röst- och nomineringsberättigade då de i detta sammanhang räknas som studenter i enlighet med 1 kap. 4 § HF. (Ytterligare uppgifter och röstlängd finns på hemsidan http://www.lth.se/anstalld/valfraagor/  )

Röstlängd (uppdaterad 2012-01-19)

Beslut

VALBEREDNING
Valberedningen önskar nu få in nomineringar till universitetskollegium. Viktigt att de som nomineras kan deltaga på universitetskollegiets möte 2012-03-08 kl: 15:15.

Nominering av ledamöter till Universitetskollegium, där de föreslagna ska vara vidtalade och accepterat att stå till förfogande, skickas till jorgen.nilsson@kansli.lth.se märkt med ämne: ”nominering” senast den 12 februari 2012!