lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Nå ut internationellt – träffa The Conversation

2017-02-14

Skärmklipp från sajten The Conversation, där forskare skriver om forskning och kommenterar aktuella händelser.

Mottot för sajten The Conversation är "Academic rigour, journalistic flair". Nyhetstjänsten ger forskare en ny möjlighet att nå ut med aktuell forskning och expertis. Du som är LTH-forskare har möjlighet att få tips om hur du kan medverka och därmed nå ut till en vidare, internationell publik.

Lunds universitet har gått med i The Conversation som är en oberoende källa för nyheter och åsikter, sprungna ur akademien och forskningsvärlden: https://theconversation.com/uk/who-we-are.

Nyhetstjänsten ger dig som forskare därmed en ny möjlighet att nå ut internationellt med aktuell forskning och expertis (och då inte endast med skarpa nyheter). Innehållet, som görs av forskare, plockas ofta upp av journalister och når sammantaget varje månad flera miljoner läsare i främst engelsktalande länder. Det är gratis att vara med och du får använda materialet fritt efteråt. Till din hjälp har du en erfaren vetenskapsjournalist som i dialog med dig "tvättar" din text.

Lunds universitets redaktör heter Mirjam Frankel och hon kommer hit i vecka 9 för två storföreläsningar samt enskilda träffar.

 

Storföreläsningar för dig som vill höra hur man pitchar och skriver för The Conversation

Tid: Måndag den 27 februari kl. 1516

Lokal: Palaestra nedre, Universitetsplatsen

Torsdag den 2 mars kl. 910

Lokal: Crafoordsalen, entréplan på Ekonomihögskolan, Tycho Brahes väg 1, Lund
 

Är du LTH-forskare och har en idé som du vill pitcha?

Den 2 mars mellan 10.3015.30 har du som LTH-forskare möjlighet att i en kvart presentera och diskutera din idé för Mirjam Frankel (som är både svensk- och engelsktalande).

Hör av dig till Kristina Lindgärde, pressansvarig vid LTH, kristina.lindgarde@kansli.lth.se, om du är intresserad och vill boka ett möte.

Anmäl dig redan nu till The Conversations nyhetsbrev (välj "UK"). 


Läs mer här

http://www.medarbetarwebben.lu.se/article/borja-skriva-for-the-conversation-utbildninginformation-vecka-9