Hoppa till huvudinnehåll

LTHs julkalender sprängfylld med experiment

– Publicerad den 29 november 2011

Ingen jul utan experiment från LTH!

När LTHs 50-årsjubileumsfirande under 2011 nu går in på sluttampen firar vi ett annat jubileum -- LTHs julkalender fyller 5 år! 

Det är alltså femte året som studenter på LTH gör en julkalender full med lärorika experiment. LTHs julkalender har etablerat sig som en tradition för många. Förra årets julkalender har visats mer än 70 000 gånger på Youtube och är ett uppskattat inslag på lektionerna i många skolor under december.

Med LTHs Julkalender vill vi öka intresset för teknik och naturvetenskap. Den vänder sig speciellt till barn och ungdomar. Lena Sandberg och Patrik Karlsson, som är studenter i maskinteknik, har stått för planering och förberedelse av LTHs Julkalender tillsammans med regissören och filmaren Carl Bergström som också är LTH-student. Medverkar i julkalender gör också studenten Viktor Hultman med inslaget ”Veckans enhet” och fysikern John Mauritsson samt olika gästexperimentörer från LTH under julkalenders studiebesök.

Under hela december fram till julafton går det öppna en lucka om dagen på LTH:s webbplats och se en webbfilm med roliga experiment.

Redan nu kan man se ett smakprov genom att klicka på lucka nummer 0!

Här kan du se julkalender

Här kan du läsa mer om julkalender


Årets julkalender finns även på LTH:s youtube kanal: http://www.youtube.com/LunduniversityLTH