lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Karin Brundell-Freij adjungerad professor vid LTH

2017-05-10

Karin Brundell Freij. Foto: WSP

Karin Brundell-Freij kommer med start i maj arbeta för LTH en dag i veckan inom ramen för en adjungerad professortjänst. Hon kommer vara placerad på K2, Nationellt kunskapscentrum för kollektivtrafik.

- Jag har en gammal kärlek till akademin. Strävan efter excellens är både akademins styrka och förbannelse. När man är ifrån det så mycket som jag varit de senaste tio åren är det något tjusigt. Själva utmaningen att vara sitt allra skarpaste och befinna sig i forskningsfronten, säger Karin.

Karin har lång erfarenhet av akademin. Hon är docent vid Lunds universitet och var fram till 2007 universitetslektor i trafikteknik på institutionen för Teknik och samhälle. Hon har varit yrkesverksam i snart 40 år och har haft två arbetsgivare: först universitetet där hon började forska och undervisa direkt efter sin civilingenjörsexamen – och sedan konsult på WSP de senaste tio åren.  

Karin uppskattar det höga tempot i konsultvärlden. Samtidigt konstaterar hon att beställarnas behov och intressen sätter gränsen för hur mycket man kan röra sig i den absoluta fronten.

- Så det är verkligen perfekt att göra både-och. Att få plocka det bästa från två olika världar, samtidigt!

Karin Brundell Freij har ett förordnande på två år som adjungerad professor vid LTH. Tjänsten är knuten till K2 där Karin bland annat kommer medverka i att utveckla kollektivtrafikforskningen, delta i doktorandhandledning och vara en kompetensresurs. 

- Jag ska hålla koll och försöka länka regionala frågeställningar till pågående forskningsfront. Jag är också väldigt stimulerad av att arbeta i tvärvetenskaplig miljö, säger Karin Brundell-Freij. 

 - Karin har unik kompetens inom transportforskningsområdet, både vad gäller bredare policyfrågor och vetenskaplig metod. Vi är mycket glada över att ha knutit henne till oss på K2, säger John Hultén, föreståndare K2.