lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Inbjudan: Virtual Reality-mässa

2017-05-22

En virtuell plats för färdigbehandlade cancerpatienter som vill leva ut sina aggressioner och slå sönder saker. En digital miljö där man kan utforska och analysera genaktivitet i stora mängder blodstamceller. Detta är två exempel på virtuella miljöer som civilingenjörsstudenter vid LTH utvecklat och nu visar upp i VR-labbet på LTH:s campus onsdag 24 maj kl 13.15-15.00.

VR-miljöerna är projekt som utvecklats inom ramen för kursen ”Virtual Reality i teori och praktik” som ett antal studenter i Datateknik och Informations- och kommunikationsteknik har gått. Exempel på fler projekt är ”Ta en flygtur på Mars!”, ”Vågar du uppleva en virtuell jordbävning?”, ”Ensam i en kall, mörk skog…” och ”Vem kan bygga det högsta klosstornet i VR”.

Enligt kursledaren och VR-forskaren Mattias Wallergård står vi inför en VR-revolution när virtual reality nu närmar sig en mogen fas.

- Tekniken har utvecklats enormt på kort tid. Nu kan man få användning för den och intresset är jättestort, säger han.

Det gör att VR numera är betydligt mer än datorspel. Tekniken används också för att utveckla miljöer där man riskfritt kan kliva in och testa en produkt eller miljö, exempelvis en stadsdel eller en operationssal.

Vad? VR-mässa i virtual realitylaboratoriet på Ingvar Kamprad Designcentrum (IKDC), Sölvegatan 26 i Lund När? 24 maj kl. 13.15 - 15.00