lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Arkitektskolans vårutställning

2017-05-22

På onsdag slås dörrarna upp till Arkitektskolans vårutställning. Alla intresserade är välkomna till vernissage tisdagen den 23 maj kl 18.00 i A-huset på LTH:s campus med invigningstal av Lunds universitets rektor Torbjörn von Schantz, följt av bland annat prisutdelningar, mingel och förfriskningar.

Är du nyfiken på framtidens arkitekter? På Arkitektskolans vårutställning får du ett smakprov. Runt 400 blivande arkitekter visar upp sina skisser, ritningar, 3D-modeller och digitala modeller. Utställningen äger rum 24 maj–31 maj, mellan 9.00 och 17.00 varje dag, förutom torsdagen den 25 maj som är en helgdag.

Studenter har ritat teaterlokaler, deltagit i bostadstävlingar, jobbat med stadsbyggnadsprojekt i Oslofjorden och klimatsmarta låginkomstbostäder i Manila i Filippinerna. Det blir till och med ritningar på ett krematorium, förlagt till det gamla kalkbrottet i Limhamn. Många unika möbelprototyper i full skala visas också.

Studenterna formger inte bara nya hus och planer, utan ger också äldre byggnader nytt liv. Exempelvis ges förslag på vad ett nedlagt sockerbruk i Staffanstorp kan användas till och vad som kan byggas på en svårtillgänglig sluttning i Helsingborg, den så kallade Landborgen.

Det samlade temat för årets utställning är den kreativa processen, vilket märks på den stora mängden skisser, både på papper och i modellform.

På utställningen medverkar studenter från alla årskurser och från ett många olika nationaliteter.

Läs mer: http://www.lth.se/nyheter-och-press/kalendarium/?event=arkitektskolans-varutstallning-2017-spring-exhibition-lund-school-of-architecture