Hoppa till huvudinnehåll

Fler möten när matteannexet får ny entré

– Publicerad den 19 juli 2011

Torsten Lindahl från Peab har påbörjat renoveringen av Matteannexet på LTH

Fler mötesplatser, en ny entré och plats för ett kafé. Det är något av det som ombyggnationen av matematikannexet på LTH:s campusområde kommer att resultera i.

Nu under sommaren drar ombyggnationen igång och beräknas bli klart vårterminen 2013. Huset byggdes på 1960-talet och genom uppfräschningen kommer byggnaden i större utsträckning att utnyttjas även när det inte är tentamensperiod.

 – Matematikannexet är en byggnad med en stor potential som till viss del är outnyttjad. Därför rustas huset nu upp för att kunna motsvara de krav som ställs på en modern kunskapsmiljö. Byggnaden kommer även att bli en så kallad Miljöbyggnad, säger Anders Davidsson på Akademiska Hus.

Byggnaden kommer bland annat att förses med ny entré på husets norra sida, fler studieplatser och ett utrymme för kaféverksamhet. Dessutom byts även ventilation, inredning, belysning och den tekniska utrustningen i hörsalarna ut.

 

Fotnot: Nyligen har även A-huset renoverats. Läs mer om det i LTH-nytt: http://www.lth.se/lthnytt/nr_1_2011/a_huset_renoverat/