Hoppa till huvudinnehåll

En vecka med sikte på omställning

Hållbarhetsveckan som inleds den 15 maj är ett samarrangemang mellan Lunds universitet och Lunds kommun och involverar en mängd organisationer, företag och myndigheter. I ljuva maj bjuder Lund på ett dignande program med kunskap och idéer kring hur människan kan förvalta jorden på ett bättre sätt. Börja med att lyssna till en solpanel – eller delta i en vandring runt mötesplatsernas LTH-campus.

– Publicerad den 11 May 2017

Under 1520 maj 2017 är LTH och Lunds universitet med om att anordna en hållbarhetsvecka. Syftet med Hållbarhetsveckan är att involvera hela samhället i omställningen till en hållbar värld.

Välkommen att ta del av föreläsningar, forskningsseminarier och debatter, att få nya idéer på temat hållbarhet! 

Arrangemanget är en del av Lunds universitets 350-årsjubileum och en av fem vetenskapsveckor under jubileumsåret.

Här kan du läsa mer om Hållbarhetsveckan i sin helhet och de olika programpunkterna.

 

LTH-arrangemang under Hållbarhetsveckan

 

Måndag 15 maj

Sol över Skåne – en paneldiskussion om nya affärsmodeller och ett solenergisprång för regionen. Stadshallen kl 11-12.

  

Onsdag 17 maj

Den klimatsäkra staden. Också här i norr förändras klimatet. Regnen ska falla, vindarna vina. Hur bygger och planerar vi den klimatsäkra staden? (Fullsatt seminarium).

Studenttävlingen SUDes.seed_1 annonseras. Tävlingen är ett samarbete mellan SUDes/LTH, Akademiska Hus och Lunds kommun, och den kommer att annonseras i A-huset den 17 maj, kl 12.15-12.45.

Stadsvandring. Konst, mötesplatser, vattenrening – vad du inte visste om LTH:s campus. LTH:s rektor Viktor Öwall leder vandring i hållbarhetens tecken runt campus. Kl 15.00 samling vid Kårhusets entré.

 

Fredag den 19 maj

Hållbar mat i ett förändrat klimat. Hur kommer klimatförändringarna att påverka vår livsmedelsförsörjning? Och vad behöver vi göra för att möta dessa förändringar? Detta evenemang kräver anmälan i förväg. Kl 9.00-13.00 på Skissernas museum.

 

Hela veckan

Now/Then – utställning med Industridesignskolan. Samtida produkters ursprung och deras miljöpåverkan. 15-19 maj på Stadsbiblioteket.

Sadla om. Konstverk av återvunna cyklar. Industridesignstudenternas installation är en mötesplats som uppmärksammar miljövänliga färdmedel och att saker och ting kan återanvändas i högre grad än i dag. 15-19 maj på LTH utanför Kårhuset.

 

Fler arrangemang annonseras inom kort.