Hoppa till huvudinnehåll

Boken om LTH:s historia presenteras

– Publicerad den 22 september 2011

Lunds Tekniska högskola har nu funnits i 50 år. Det är alltså dags för jubileum. Detta uppmärksammas bland annat med en omfångsrik bok om LTH, landets tredje tekniska högskola som sedan länge är en del av Lunds universitet.

"50 år med LTH, en fingervisning om teknik", heter den 350-sidiga skriften som har journalisten Mats Nygren och docenten Skotte Mårtensson som redaktörer.

Boken berättar i text och bild om hur högskolan kom till och utvecklades under de teknikhungriga rekordåren på 60-talet. Det sker bland annat genom intervjuer med de åtta professorer som ännu finns kvar i livet av de 28 som installerades i samband med LTH:s invigning 1965.

Lärare och forskare skriver själva om processer de varit inblandade i eller känner väl till. Andra personer är intervjuade om sin verksamhet och sina upplevelser. Rektorer och kanslichefer ger sin syn på skolans utveckling. 14 kårordföranden har svarat på frågor.

Journalistiska källor som teknologtidningen ORDO, universitetstidningen LUM och LTH:s eget organ LTH-nytt har utnyttjats för att skildra händelser år för år.

Denna bok presenteras vid ett frukostmöte torsdagen 22 september kl 9.30 i Fakultets-klubben i Kårhuset. Fakultetsklubben nås genom Kårhusets huvudentré och den stora trappan till andra våningen.
Flertalet skribenter till boken kommer att medverka.

Jubileumsboken kostar 200 kronor, kan beställas hos info@lth.se och sedan antingen hämtas i infodisken eller skickas ut till en postoavgift om 75 kronor.

Boken säljs vid ett bokbord i Studiecentrum den 23 och 24 september Det är nu helt klart att boken säljs hos KF Sigma i Studiecentrum fr o m idag.

Den säljs också hos Turistbyrån vid Stortorget och hos Lunds Bok och Papper mittemot stationen.


Mats Nygren
redaktör för LTH-nytt
journalist vid LTH
046-2227086
0708-220187
epost: Mats.Nygren@kansli.lth.se