lu.se

LTH:s Medarbetarwebb

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Denna sida på svenska This page in English

Ramavtal datorer

Lunds universitet har ett lokalt tecknat ramavtal för datorer. Avtalet är indelat i två avtalsområden, "Apple" och "PC", med flera olika leverantörer på bägge avtalsområdena. Alla enheter inom Lunds universitet kan utnyttja detta avtal.

Ramavtalet är tecknat i augusti 2016 och finns inlagt i Lupin. Du beställer enklast via integrerade kataloger direkt i Lupin. Du hittar avtalet i Lupin under "Inköp" → "Skapa beställning" → Fliken "Avtal" → "IT och Tele" → "1. Ramavtal Datorer - Apple" respektive "2. Ramavtal Datorer - PC".

Beställaren kan välja mellan antingen lägst pris eller kortast leveranstid vid avropet. Enklast beställer man genom att söka på tillverkarens artikelnummer i Lupin. Därefter väljer man bland sökresultaten den produkt som antingen har lägst pris eller som har kortast leveranstid, beroende på det behov man har i den egna verksamheten.

Ramavtalet täcker hela avtalsområdet, så även produkter som kanske inte går att hitta i katalog i Lupin går att beställa. Be i så fall alla leverantörer inom det aktuella avtalsområdet om en offert. Kontaktuppgifter finns under respektive leverantör i Lupin.

På dessa sidor hittar du ett litet axplock av de produkter som går att beställa, och deras specifikationer:

Referensprodukterna och referenskonfigurationerna som använts i upphandlingen har tagits fram via SamIT

Tänk på att vissa av datorerna (gäller Dell-datorer och HP-datorer med "konfig id") byggs på beställning och det alltså förekommer leveranstid. Se mer om detta under "Att tänka på" på respektive länk ovan. När du väl fått din beställning är det viktigt att du leveranskvitterar direkt i Lupin, helst samma dag som du mottagit leveransen. Det är viktigt inte bara för att fakturan ska betalas i tid, utan även för att vi på ett bättre sätt ska kunna följa upp avtalet och leverantörernas åtaganden när det gäller leveranstid.

Ramavtalsområde Apple

Avtalsleverantörer på detta avtalsområde:

  • Atea Sverige AB
  • Dustin Sverige AB
  • MacSupport AB

Ramavtalsområdet innefattar bärbara datorer, stationära datorer, bildskärmar, läsplattor och samtliga tillbehör till dessa, från tillverkaren Apple.

Avtalet omfattar inte mobiltelefoner. För mobiltelefoner finns separat avtal.

Ramavtalsområde PC

Avtalsleverantörer på detta avtalsområde:

  • Atea Sverige AB
  • Dustin Sverige AB
  • Ricoh Sverige AB

Ramavtalsområdet innefattar bärbara datorer, stationära datorer, bildskärmar, läsplattor och dockningsstationer samt anslutningskablar och adaptrar av samma fabrikat som denna utrustning.

Avtalet omfattar inte datortillbehör eller mobiltelefoner. För sådana produkter finns separata avtal.