ARKAD valde årets student

TEKNOLOGKÅRENS ARBETSMARKNADSDAGAR, ARKAD, anordnas i november varje år. Under den två dagar långa mässan finns runt 150 företag på LTH för att knyta kontakter med studenter och visa upp sin verksamhet. Veckan före ARKAD arrangeras föredrag, workshops och mingelevent inför mässan.

Mässan omsätter årligen runt 4 miljoner kronor. ARKAD anordnas helt av studenter, varav en heltidsarvoderad projektledare som leder projektet under ett års tid. Emilia Sterner är projektledare för ARKAD.

Hur har det varit att vara ledare för ett projekt som ARKAD?


– Det har varit ett väldigt roligt men utmanande år! Som projektledare går man igenom en del olika faser där man går ifrån att vara drivande för att utveckla och planera projektet till att sedan släppa taget till alla funktionärer. En häftig känsla att se när planering och förarbete sätts på prov! Som ledare har jag sett min främsta uppgift i att hålla motivationen uppe hos funktionärerna och framförallt projektgruppen som jobbat med mig under hela året. Jag tror att man med en bra lagkänsla kommer längst, då är det lättare att ställa upp för varandra i med- och motgångar. Därför har jag valt att lägga ner mycket tid på team-building, vilket jag tycker har gett tydliga resultat.

Vad är det bästa med ARKAD?

– Jag tycker att det bästa med ARKAD är mötet mellan människor som kanske inte hade haft chans att träffas annars! Dels mötet mellan studenter och företag, där det kan vara framtida arbetskollegor och vänner som möts. Men också mötet mellan studenter ifrån hela LTH. Under ARKAD får personer ifrån olika sektioner jobba tillsammans och det knyts många viktiga kontakter över sektionsgränserna inför framtiden!

Nytt för i år är att ARKAD utser “årets student” och i år är det Fanny Norlin som är den lyckliga vinnaren:

Varför är ARKAD viktigt för studenterna på LTH?


– Arkad är en riktigt bra möjlighet att få gräva djupare i vilka jobb som får ens hjärta att börja slå lite snabbare. Det är otroligt viktigt att vi studenter ges den chansen att se vilken enorm variation av arbetsgivare det finns och att det finns jobb som passar alla. Generellt tycker jag det finns stor förbättringspotential i våra utbildningars kontakt med näringslivet. ARKAD är en utmärkt sådan brygga som ger studenter möjlighet att få inblick och förståelse för hur det kommande arbetslivet kan se ut.

Under din tid på LTH har du varit engagerad både i M-sektionen och på Teknologkåren. Vad har engagemanget betytt för dig?


– Jag har svårt att hitta ord för att beskriva hur mycket dessa engagemang har betytt för mig. Jag har fått lärt känna så fantastisk fina människor som verkligen stärkt min tro på samarbete, gemenskap och att våga följa sitt hjärta. Vår generation står inför otroligt komplexa och globala utmaningar och min tid på Maskinteknik, med

Lund Sustainable Engineers

och på

Masterprogrammet Technology Management

har verkligen gett mig hopp om att vi tillsammans kan hitta lösningar.“

TEXT: JOHAN FÖRBERG, INFORMATIONSANSVARIG FÖR TEKNOLOGKÅREN

FOTO 1: Felix Hall & Lovisa Månsson, TLTH

FOTO 2: TM Online

Sidansvarig: tiina.meri@kansli.lth.se | 2015-11-06