Nr 2 2013

Tema: X-jobb

Examensarbete – eller X-jobb som vi säger – är ofta det sista teknologerna gör på LTH. För många blir det vägen ut till första jobbet, för andra första steget på en väg som forskare.
För LTH som högskola är det idag grunden för den utvärdering som myndigheterna gör av våra utbildningar. Därför är X-jobbet en viktig parameter i kvalitetsarbetet. Görs de på ett likartat sätt och används resultatet för att matcha fram studenterna och våra program?
I detta nummer skriver LTH-nytt mycket om X-jobb. Här kan du exempelvis möta Erik Westenius, som i sitt arbete presenterade ett sätt att styra sin telefon med gester.

Läs mer om X-jobb

Forskning om transporter

LTH har en viktig roll i två nya transportinriktade forskningsplattformar. Vid K2 i Medicon Village i Lund söker Tom Rye och hans medarbetare sätt att främja och förbättra kollektivtrafiken. Vid ReLog i Helsingborg är det Daniel Hellström som leder ansträngningarna att förbättra godstransporterna och logistiken.

ReLog ett nytt forskningsnav

Ved bli elkraft

I Örtofta utanför Lund trimmas just nu ett gigantiskt bioeldat kraftverk in för produktion av el och fjärrvärme. Kommunägda företaget Kraftringen står bakom och LTH:s studenter kan räkna med att få räkna på kraftverket. Intresset för detta är stort bland våra professorer.

 Bioeldat kraftverk snart färdigt

Manila inte så illa

Att studera arkitektur bland fattiga människor i Filippinerna är populärt på LTH. Studenterna tycker särskilt om det verklighetsnära arbetssättet – och faktiskt har man gett Filippinska Bostadsmyndigheter nya idéer.

Populärt att studera i Manila

LTH-nytt som pdf

Under fliken "Arkiv" finns LTH-nytt i pdf-format. Där hittar du alla nummer sedan 2004.

Läs LTH-nytt som pdf

 

Sidansvarig: tiina.meri@kansli.lth.se | 2015-11-06