Här är den vinnande bilden av Lund

Fina bilder av stämningen i Lund föll LTH:s kanslipersonal på läppen. De röstade nämligen fram vinnarbilden bland ett 30-tal utställda bilder från inresande utbytestudenter.

 

Vinnare i LTH:s fototävling för hitresande studenter blev DeeDee Kim från Georgia Institute of Technology i Atlanta, USA. Hon studerande industridesign vid LTH under vårterminen 2011.

 

Flest röster fick hennes bild på apotekslokalen på Kyrkogatan och näst flest röster fick samma fotografs bild på Julträdet i Lundagård utanför AF-borgen.

 

– Jag uppskattade verkligen helt och hållet att läsa i Lund och lärde mycket på mina kurser vid IKDC. Fastän vädret i Sverige är mycket kallare än jag är van vid älskade jag min tid i Sverige där jag mötte underbara människor och fick nya vänner, berättar hon i ett email.

 

– Jag måste säga att jag fortfarande saknar ”fika” och svenska bakverk.

 

DeeDee avslutar nu sitt sista år på utbildningen och ska sedan söka jobb i USA så fort hon tagit examen.

 

– Fotografi är bara en hobby, där jag har mycket kvar att lära mig, men det tänker jag försöka göra.

 

Den som vill studera DeeDees och de andra studenternas fina bilder ska passera korridoren till kansliet i Kårhuset, där de alla finns utställda. Där finns också foton som LTH-studenter tagit ute i världen under sina utbytesterminer.

MATS NYGREN

Sidansvarig: tiina.meri@kansli.lth.se | 2015-11-06