Fulltalig kämpaglad sångarstrid

Årets Sångarstrid den 3 november blev en helaftonsföreställning med åtta deltagande teknologsektioner. Detta sedan A-sektionen (arkitekterna) återkommit efter 15 års bortavaro.

Det märktes också tydligt att det var jubileum. Flera av de småspex som spelades upp handlade om LTH:s tillkomst och historia. A-sektionen försökte berätta om varför de uteblivit och gav festliga karikatyrer av de olika sektionernas företrädare.

Stämningen var hög i AF:s stora sal som var fylld till sista plats. Deltagarna sprang omkring på läktarna med högljudda ”hejaramsor” innan det hela började.

Det obligatoriska momentet med en körsång och en snapsvisa gicks igenom och juryn med de olika sektionernas inspektorer – förstärkta med en Jesperspexare – avgav sina röster. Därefter ledde senare års stora vinnare F-sektionen (Teknisk fysik – innefattar också Nanoprogrammet och Teknisk matematik).

Andra avdelningen utgörs av korta spex med eget orkesterackompanjemang och sång och agerande av högst skiftande kvalitet. De var alla roliga men med mellansnack och expert-kommentarer av ”Sladjan-Sebastian” Åkesson och ytterligare åtta omröstningar kring tre moment varje gång av juryn, ja så blev kvällen lång.

”Nanopinglan” Malin skötte röstinsamlingen med bravur och lyckades dessutom byta klänning mellan varje framträdande!

Hur det hela slutade: Jo med en ganska klar favoritseger för F före de pigga tjejerna i A och I (Industriell ekonomi) som delade andraplatsen.

TEXT, BILD och FILM: MATS NYGREN

Nedan syns och hörs vinnande F-sektionen i en av sina "obligatoriska" sånger.

Sidansvarig: tiina.meri@kansli.lth.se | 2015-11-06