Alumni-nytt

Patrik Johansson har utsetts till ny vd och koncernchef för Elverket Vallentuna AB. Han tillträder senast i mars 2012. Idag är Patrik Johansson ansvarig för Management- och IT-konsultbolaget Connectas verksamhet inom energibranschen. Han är civilingenjör från Lunds Tekniska Högskola och har även en Master of Business Administration från University of Michigan, USA.

Wilhelm Eklund är ny business- & client manager på webbproduktionsbolaget Aspekta Propeople. Han är civilingenjör från LTH.

Joakim Martikainen har anställts som konsult inom Brand & Risk på risk- och krishanteringsföretaget Seccredo. Han är brandingenjör vid Lunds Tekniska Högskola. Han kommer närmast från en tjänst som verksamhetssamordnare på Trafikverket och före det Malmö Brandkår.

Lars Nilsson är ny professor i energiteknik vid Karlstads universitet. Han är från Ystad och civilingenjör i kemiteknik och disputerade också på LTH 1996 med en avhandling kring torkningsteknik i pappersbruk. Han har också ett starkt musikintresse.

Kent Hedin från Ystad, civilingenjör V, är bas för bygget av ESS, som startar 2013. Ystad Allehanda berättar att han tidigare byggt en moské i Mekka, palats i Saudiarabien och både Arenan och Turning Torso i Malmö.

Juho Nömm, som läste maskinteknik vid LTH i början av 70-talet har blivit chef för stålindustrinBharat Forge Kilsta AB i Karlskoga. Han har arbetat i 30 år för ASEA och ABB. Han arbetade i England, Sydafrika och Tyskland, Ukraina och Holland tills han 2006 bytte till bilindustrin i tyska Baer&Hella där det blev tjänst i Indien och Estland.

Kenneth Karlsson är ny vd för REC Ondovent AB. Han är civilingenjör E 1988 och har senare haft en rad chefsbefattningar i näringslivet, senast i AP&T Press Systems.

Stefan Ekström, 48 år, från Bjärred är ny vd för Presona i Tomelilla, ett globalt företag i återvinningsbranschen. Han kommer från Gedevelop i Helsingborg och är civilingenjör
från LTH.

Ulf Thysell, 37 år, är ny vd för Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB, NSVA. Han är utbildad
V-ingenjör vid LTH och har bl a arbetat vid VA-verket i Malmö.

Niklas Sundler är sedan 1 september ny chef för region Skånes IT-avdelning. Han har läst maskinteknik och informatik vid LTH och industriell ekonomi i Örebro och drev bl a företaget GlobeCom, som såldes till Bahnhof Internet, innan han gick till ICA:s IT-avdelning.

Håkan Svensson, Södra Interiörs nuvarande vd, blir chef för Södra Skog och skogsdirektör. Håkan Svensson har varit vd för Södra Interiör, tidigare Gapro, sedan 2005. Han är civilingenjör i kemiteknik vid Lunds tekniska högskola.

Patrik Bloemer, civilingenjör E från LTH, är ny vd och koncernchef för Agellis Group. Han får där en ny vice vd vid namn Albert Rödfalk, civilingenjör K med inriktning mot industriell ekonomi från LTH.

Sidansvarig: tiina.meri@kansli.lth.se | 2015-11-06