Trampgräsklippare och ångdiskmaskin presenterades på Tekniska mässan

På Tekniska mässan i Stockholm i år visade LTH upp ett smakprov på den kreativitet som finns på lärosätet. Bland montrar och mässbesökare fanns bland annat en ångdiskmaskin för studentbruk och en gräsklippare som drivs med pedalkraft.

För ångdiskmaskinen i kompaktformat står Jonas Lagerstedt och bakom trampgräsklipparen står Joel Herslow och Ola Nystedt, som designade klipparen inom ramen för sitt examensarbete på Industriell design.

– Tekniken ska fungera ungefär som på en elcykel. Eldriften är inte konstant inkopplad, utan ger extra kraft bara när det behövs, säger Joel Herslow.

Båda projekten har även tidigare visats upp, då studenterna presenterade sina examensarbeten i Universitetshusets atrium. Där fanns då bland annat också ett jättemjukisdjur, en elektrisk utombordare, en sil för plastskräp i havet, en reflektor för dagsljus, nya produkter för ylle, en mjuk avskärmare för öppna kontorslandskap, en låg bikupa, ett sovrumsmöblemang, gjutjärn som återvinningsmaterial, en bil byggd inifrån och ut, en prisvinnande Electrolux-cocoon för odlat kött, en cykel för leveranser till hushållen och mycket annat.

Sidansvarig: tiina.meri@kansli.lth.se | 2015-11-06