Fem snabba frågor till Anders Bjerkén...

…LTH-alumn (Datateknik 1987) som i somras fick två guldmedaljer och nu ska skapa körsångens hus i Lund.

Vad var det för guldmedaljer som du vann?

– Det var i min roll som ordförande för Lunds Studentsångare som jag och vår dirigent Thomas Caplin tog emot pris i World Choir Games, som arrangerades i Shaoxing, Kina. Kören tävlade i klasserna manskör och i samtida musik, och det gick väldigt bra.

Vad är det för körsångshus som ska skapas?

– Kören har efter 129 år i AF-borgens sångsal köpt en egen övningslokal på Magle Stora Kyrkogata. I samband med att vi rustar upp vår nya lokal planerar vi att göra det möjligt för andra körer att använda dem för övning och konsert. Lund är ju känd som körstaden, inte minst genom Lunds internationella körfestival.

Vilken koppling har LTH till Lunds Studentsångare?

– Ungefär halva kören består av studenter, och ett tiotal av dem kommer från LTH. I Studentsångarna har man som teknolog möjlighet att träffa personer från andra fakulteter, vilket ibland kan vara skönt.

Vilket är ditt bästa minne från LTH?

– Jag var väldigt aktiv i sektionen under min tid som D-teknolog, och det roligaste som jag deltog i är nog Sångarstriden. Jag var sångarstridsförman fem gånger, men också konferencier och domare. Jag var med när D-sektionen vann första gången. Det var riktigt roligt.

Vad från LTH har du haft mest nytta av i arbetslivet?

– Att ha lärt sig att snabbt kunna sätta sig in i problem och hitta lösningar. Och så alla ovärderliga kontakter som man knöt under studietiden och under mina år i Jesperspexet.

Sidansvarig: tiina.meri@kansli.lth.se | 2015-11-06