Dubbelt ministerbesök på LTH

Såväl utrikesminister Carl Bildt som dåvarande högskole- och forskningsminister Tobias Krantz har under hösten besökt Lunds Tekniska Högskola för att lära sig mer om verksamheten.

Carl Bildt träffade bland andra Lars Samuelson, professor i Fasta tillståndets fysik. Orsaken till besöket var Bildts intresse för innovationer och ny teknik. Initiativet var alltså ministerns eget och han uppgav att nanoforskningen är ett intressant exempel på excellent forskning som dessutom skapar nya företag.

Vid träffen presenterade även GLO AB, ett av nanoforskningens spinoff-företag, sin verksamhet. Så gjorde även Hans Henecke, Region Skånes näringslivschef, Hans Möller från Ideon och Ashkan Pouya, universitetets innovationsdirektör.

Dåvarande högskole- och forskningsminister Tobias Krantz besökte Vattenhallen Science Center LTH och forskare i en läkemedelsförening, som har inriktning på biomedicinsk forskning. Dessutom besöktes även Max-lab och Campus Helsingborg.

– Det är oerhört viktigt med satsningar som den här för att kunna öka intresset för naturvetenskap och teknik bland barn och ungdom, sa Tobias Krantz om verksamheten vid Vattenhallen.


Dåvarande högskole- och forskningsminister Tobias Krantz besökte Vattenhallen i september och fick bland annat prova ultraljud, under överinseende av föreståndare Monica Almqvist och teknologen Emil Lidman Olsson.

Sidansvarig: tiina.meri@kansli.lth.se | 2015-11-06