Trasig buss fick byggarna att hålla ihop i 25 år

Varje år träffas ett gäng alumner från Väg- och vattenbyggnad för att ha kalas och prata gamla minnen. Det har de gjort sedan examen 1986. Tjejdelen av gänget träffas ännu oftare – fyra gånger om året.

– Under dessa 25 år har vi ofta hjälpt varandra med allt från goda råd och en tröstande axel till husbyggen och rekryteringstips. Detta har varit till stor hjälp, säger Annika Mulder (tidigare Tullberg), som var med och arrangerade årets återträff.

Det var framförallt den avslutande examensresan som svetsade samman gänget lite extra. Resan gick genom Europa ner till Mont Blanc i Alperna, där man bland annat skulle besöka en jättestor damm. På vägen hann man även med reningsverksbesök och svenskt midsommarfirande i Berlin.

Under resan gick bussen sönder och behövde repareras. Den inhyrde busschaufförens pappa hade fått förtroendet att ha hand om reskassan, men försvann, vilket gjorde läget något besvärligt. Allting löste sig dock till slut och blev istället en av de många detaljer under resan som fick byggänget att känna ökad gemenskap. I dag är många goda vänner och åtminstone två par har ingått äktenskap.

– Fast redan innan den berömda resan arrangerades svetsades vi samman genom allt från nattliga volleybollturningar och konstruktionsuppgifter som krävde både mat och övernattning i V-huset, till sångarstrider och karneval. Numera träffas vi varje år trots att vi är spridda över hela Sverige, säger Annika Mulder.

Anders Frick

Sven Kornfält var en av arrangörerna till årets V-återträff. Första jobbet efter examen var på PEAB och nu arbetar han som produktchef på golvföretaget Kährs.
– Jag minns resan till Schweiz, när Conny Svensson tog med sig is från en glaciär och lade i våra drinkar.

Kerstin Gillsbro är VD på fastighetsbolaget Jernhusen och sitter i styrelsen för LTH. Hon har goda minnen av kompisar, fester och läraren Conny Svensson.
– Vi var sista årskullen som programmerade Fortran med hålkort. Jag har fortfarande kvar hålkorten hemma.

Tomas Ringdahl drog igång V-återträffarna och har även startat Flickor på Teknis. Han är VD för LB-hus.
– Ett av mina starkaste minnen är från min tid som vice ordförande i TLTH, när vi fick hela LTH att strejka för högre löner.

Sidansvarig: tiina.meri@kansli.lth.se | 2015-11-06