Kickoff för LTH 50 år

Lunds Tekniska Högskola grundades 1961. Det ska firas med ett rejält 50-årsjubileum under hela 2011. Jubileumsspex, forskare på stan och konstutställning är ett axplock av allt som händer. Dessutom planeras en stor hemvändardag för alla alumner i slutet av september.

Jubileet drar igång med kickoff den 28 januari 2011. Då sker invigningen med hemlig gäst och mingel. Dessutom presenteras årets jubileumsartiklar i form av slipsar, scarfs och liknande. Ambitionen är att öka LTH:s synlighet och få folk att mötas. Vidare under året kommer LTH:s många symposier att lyftas fram på ett tydligt sätt.

– Det händer en massa spännande och intressanta saker på LTH som kanske inte alltid uppmärksammas. Det vill vi nu ändra på, säger Lisbeth Wester, LTH:s informationschef.

En av årets största händelser är den homecoming day för LTH:s alumner som för närvarande planeras. Då ska alumnerna erbjudas en unik inblick i LTH:s aktuella forskning, samtidigt som det blir en möjlighet till möten och ökad gemenskap.

I september kommer även medarbetare och studenter kunna besöka olika forskningsgrupper i projektet ”LTH går runt”. En stor fest kommer att arrangeras den 30 september i kårhuset för anställda och studenter.

Emeriti kommer särskilt att uppmärksammas, hedersdoktorer som utsetts genom åren ska bjudas till Lund i samband med den årliga promotionen. Nationella och internationella samarbetspartners och LTH:s välgörare inbjuds till seminarium och middag i november.

Ett jubileumsspex sätts upp av LTHs egna spexare i Jesperspexet. ”The best of Sångarstrider” genom åren blir en del i underhållning vid olika evenemang.

LTH ska också synas ”på stan” i Lund under året, i olika projekt som för närvarande planeras. Kanske dyker det upp en ”Stand up Scientist” och delar med sig av sin expertis bland folk just där du är?

På universitetets ambassad i Stockholm ska forskare bättre synliggöra LTH i Stockholm. Förhoppningsvis kommer en storbildsskärm att sättas upp på campusområdet och i tankarna finns också after work med torsdagspub någon gång i månaden.

– Vi planerar också att låta jubileumslogotypen följa LTH-folk i olika sammanhang. Loggan kan tas med på symposium runt i välden där den fotograferas med forskare, studenter eller någon annan med anknytning till LTH. I slutet av året sammanfattar vi det hela i en liten skrift, säger Lisbeth Wester.

Text: Anders Frick, illustration: Ola Lindahl

Följ LTH:s jubileum på webben: http://www.lth.se/jubileum/

Läs om LTH:s jubileumsbok här

Sidansvarig: tiina.meri@kansli.lth.se | 2015-11-06