F-sektionen vann årets sångarstrid

Det blev F-sektionens studentmösseförsedda 40-mannakör som sjöng hem segern i den traditionella musik och spextävlingen Sångarstriden.

– Vi har övat flitigt sedan september och vad kan man annat säga än att rätt sektion vann, säger Jonas Munck af Rosenschöld, sångförman och grundare av F-sektionens manskör med namnet F-dur.

Sångarstriden är en lekfull tävling i god anda. I lagen deltar omkring 300 studenter och de 700 biljetterna till årets upplaga sålde slut direkt. Vinnaren får vandringspriset i form av en gammal träsko som är omgjord till en fiol. Den som kommer sist får trösta sig med gosedjuret jumboelefanten.

– En bra låt ska vara fyndig och få publiken att skratta, säger Christian Nilsson, sångarstridsgeneral som själv har varit med om att både vinna och komma sist i tävlingen.


En annan kör framför skönsjungande sin musik

Anders Frick

Fakta: Sångarstriden

Sångarstriden är en tävling i sång och uppträdande och står mellan de olika sektionerna inom Teknologkåren vid LTH. Det finns tre grenar: körsång, bordsvisa och fria programmet. Domare i tävlingen är sektionernas inspektorer.


Jonas Munck af Rosenschöld

Sidansvarig: tiina.meri@kansli.lth.se | 2015-11-06