Teknik-8an

Klass 8B från Ringsjöskolan i Höör vann regionfinalen för Skåne i Teknikåttan. Kampen i finalen mot Strandängsskolan i Båstad var så jämn att segern avgjordes först när de lyckades bygga det högsta potatistornet på mycket kort tid i sista momentet.

Klassen hade först besegrat klass 8C från Lerbäckskolan i Lund i semifinal. I den andra var det Strandängskolan som nätt och jämnt kämpade sig före Furutorpskolan 8C från Vinslöv. De två treorna vann 2.500 kr var. Tävlingsarena var utställningshallen i A-huset.

I den vinnande klassen tävlade Isak Prellner, Astrid Ramberg och Fredrik Jahnke. Deras klass blev tack vare deras insats 7.500 kronor rikare. De får också chansen igen i riksfinalen den 23 maj i Göteborg. Frågorna i finalen handlade om sådant det gyllene snittet, procentsatser när vatten torkar bort från en vattenmelon och hur fort smitta sprids. Det fanns också ett moment där ett papper i vykortsstorlek skulle klippas så att det gick att trä över en hel stol. Där var tvåorna klart närmast.

Båstadklassen tog förutom andrapriset på 5.000 kronor hem designpriset för sitt självspelande musikinstrument, en hel skål med godis. De som tävlade för Båstad heter Adam Lindström, Nellie Persson och Philip Leonartsson.

TEXT OCH FOTO: MATS NYGREN

Sidansvarig: tiina.meri@kansli.lth.se | 2015-11-06